چاپ ارسال به دوست
دو طرح صنعتی برگزیده اعضای هیأت علمی پژوهشگاه شیمی در طرح های برگزیده سال ۱۴۰۰ دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه طرحهای دو تن از اعضای هیأت علمی "طرحهای ارتباط با صنعت" جزء طرح های صنعتی برتر دانشگاهها و پژوهشهای کشور در سال 1400 قرار گرفت.
دو طرح مذکور به ترتیب توسط سرکار خانم دکتر محبوبه اسلامی مقدم عضو هیأت علمی پژوهشکده توسعه فرآِیندهای شیمیائی با عنوان ساخت ماده موثره دارویی سیس پلاتین و همچنین طرح سرکار خانم دکتر اعظم اکبری عضو هیأت علمی پژوهشکده مهندسی شیمی و نفت با عنوان طراحی و آماده سازی سیستم های رآکتوری پیوسته برای فرآیند کاتالیستی تبدیل متانول به الفین های سبک اتیلن و پروپیلن (فرآیندMTO) در میان طرح ای صنعتی قرار گرفت و هزینه های انجام این دو طرح از محل پروژه های برون سازمانی به ترتیب توسط شرکت های درخشان شیمی بندر و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین گردیده است.
خانم دکتر محبوبه اسلامی مقدم در خصوص این طرح بشرح مختصر اظهار داشت: سیس پلاتین(Cisplatin) با نام تجاری پلاتینول(Platinol) یک داروی ضدسرطان میباشد که با رشد سلول های سرطانی که در بدن پخش شده است مبارزه میکند و یا رشد آنها را متوقف یا کند میکند. سیس پلاتین برای درمان سرطان مثانه، سرطان بیضه و یا سرطان تخمدان مورد استفاده قرار میگیرد و این دارو یک عامل ضد سرطان بوده که با متوقف کردن سلول های سرطانی از رشد و تولید مثل آنها جلوگیری می کند.
خانم دکتر اسلامی افزود: با توجه به آمار بالای سرطان در کشور و نیز هزینه هنگفت شیمی درمانی، ساخت ماده موثره این داروی وارداتی در کشور از اهمیت خاصی برخوردار است. از اینرو دستیابی به دانش فنی این ترکیب در اشل آزمایشگاهی (در حد گرم) با قیمت پایین تر از هزینه وارداتی ارزشمند خواهد بود. وی افزود: در این پروژه ترکیب سیس پلاتین در اشل آزمایشگاهی با راندمان قابل قبول تهیه شد. کلیه مراحل شناسایی ترکیب انجام شد و خلوص بالای آن تایید گردید و در نهایت بررسی خلوص آن با روشهای استانداردهای فارماکوپه امریکا و اروپا دوباره مورد بررسی قرار گرفت و نمونه با پرونده کامل اطلاعات دارویی تحویل آزمایشگاه جامع تحقیقات غذا دارو گردید و خلوص نود و هشت و هشت صدم درصد (8/98%) توسط این آزمایشگاه تعیین و تایید گردید.
همچنین خانم دکتر اعظم اکبری نیز با تشریح اهداف این طرح اظهار داشت: در این طرح به منظور تدوین دانش فنی کاتالیست و فرآیند تبدیل متانول به الفین های سبک اتیلن و پروپیلن (فرآیندMTO) در طرح انستیتو پروپیلن، رآکتورهای کاتالیستی و سامانه های آزمایشگاهی پیوسته بستر ثابت و بستر سیال مناسب طراحی و آماده سازی شدند تا زیرساخت های لازم برای ساخت و غربالگری کاتالیست های تهیه شده در شرایط مختلف فراهم شود.
خانم دکتر اکبری اظهار داشت: ویژگی های این سامانه ها شامل قابلیت تست عملکرد انواع کاتالیست های زئولیتی تهیه شده در آزمایشگاه و کاتالیست های صنعتی تبدیل متانول به اتیلن و پروپیلن، قابلیت بررسی طول عمر، تشکیل کک و غیرفعال شدن کاتالیست، بررسی کک زدایی و واکنش احیای کاتالیست ها، و آنالیز محصولات خروجی فرآیند به صورت برخط در مقیاس بنچ است.
خانواده بزرگ پژوهشگاه ضمن تبریک به این دو عضو هیأت علمی، توفیقات روز افزون آنان را در خدمت به ایران اسلامی از خداوند سبحان مسألت دارد.
شنبه ٢٧ آذر ١٤٠٠ / شماره : ٢٠٩ / تعداد نمایش :510